Jóga egyszerűen

9 dolog, amit tudnod kell a jógáról

Mielőtt belevágnánk a listába, a legfontosabb: a jóga tényleg képes megváltoztatni az életed.  És hogy mi az a 9 dolog, amit mindenkinek tudnia kellene a jógáról?    1. A jóga mindenkié Igen, mindenkié. Bár elsősorban fizikai tevékenységnek tűnik (és ebben is van igazság), de mindemellett egyfajta befelé vivő gyakorlat is. Úgy is mondhatnánk, hogy újraegyesülés önamagaddal. Időről időre… Tovább »

Hogyan növeli a jóga a teljesítőképességed – a munkahelyeden

Tarthatatlannak tűnő határidők, az inboxod folyamatos pittyegése, személyes ellentétek a munkatársakkal…hiába, a modern élet megnehezíti a mindennapokat a munkahelyen is, és ebben a feszült környezetben gyakran nehéz kezelni a prioritásokat és bizony kihívás hatékonynak lenni.   A feladatok tengerében a figyelmed, és az energiád is szétforgácsolódik, csak a rossz dolgokra fókuszálsz. Ha a munkád már… Tovább »

Jóga négy keréken

Bár mi, nők, rendkívül higgadt, türelmes és óvatos sofőrök hírében állunk, ugye előfordult már veled, hogy vezetés közben annyira elvesztetted a béketűrésed, hogy ha csak felhúzott ablak mellett, de kiabálni kezdtél autóstársaddal? Vagy legszívesebben sikítoztál volna, mert a kétszer nagyobb terepjáró egy huszárvágással beállt előtted az egyetlen szabad parkolóhelyre, pedig már amúgy is késésben voltál?… Tovább »

Okostelefon és tudatosság?

“Amit nap mint nap teszünk, ahogyan élünk, annak mind köze van a békéhez. Ha tudatosítjuk magunkban az életstílusunkat, a fogyasztási szokásainkat, a nézőpontunkat, tudni fogjuk, hogyan teremthetünk békét abban a pillanatban, amelyben élünk – a jelen pillanatban.” – Thich Nhat Hanh   Nagyon érdekelnek azok a modern megoldások, amelyek segítségével a több ezer éves kultúrák… Tovább »

Találd meg az egyensúlyt – önmagaddal

Egyensúlygyakorlatokkal szinte minden jógaórán találkozhatunk. A fizikai síkon jelentkező előnyök mellett (kifinomultabb koordináció, stabilitás, megnövekedett testi erő) számos, érzelmi és lelki szempontból sem elhanyagolható pozitív hatásai is vannak. Íme három “lecke”, amelyekre az egyensúlypózok megtanítanak, és mindezt a mindennapi életbe is átültetheted. A változás az egyetlen állandóság Attól függően, hogy épp melyik  pózt gyakorlod, hogy… Tovább »

Fenntarthatóság kívül-belül

Nem vagyok sem közgazdász, sem társadalomkutató, de a fenntarthatóság témaköre mindig is a látóteremben volt. Néhány hónapja pedig rábukkantam a cafeblogok között a Fenntarthatóság – szubjektíven blogra, és nem úsztam meg, hogy ne nézzek mélyen magamba, és gondoljam végig: én mit teszek-  és tehetnék még a fenntarthatóságért? Nagyon tetszik a blog mottója, mely szerint: “A… Tovább »

A 37-es szabály

Ez most nem annyira jógás poszt lesz, inkább kis kirándulás a matracról a gardróbba, hogy ne csak a gyakorlásunk legyen tudatos, hanem az öltözködésünk is. Mert ugye veled is előfordult már, hogy egy kicsit elalvós, munkábaindulós reggelen hosszú percekig álltál a zsúfolásig telt ruhásszekrényed előtt tanácstalanul, hogy a végén konstatálhasd: nincs mit felvennem! Vagy egyszerűen… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!