Jóga egyszerűen

Ászana-szerda, 2. rész

Tudtad, hogy a jóga az önbizalom növelésében is a segítségedre lehet? Mutatok is mindjárt egy ászanát, amin keresztül elmagyarázom, hogyan. A tadászana  (tāḍa – hegy) azaz hegytartás, vagy “vigyázállás”, egy olyan alap álló testhelyzet, ami számos álló ászana kiinduló helyzete, sokszor előkerül majd még. És hogy honnan a név? A póz egy hegy stabilitását, szilárdságát, nyugalmát… Tovább »

Gyerekjóga – hol kezdődik a jóga?

A szeptemberrel, az iskolakezdéssel ismét aktuálissá vált a téma, melyet nemrégiben egy bloggertárs is felvetett:  hány éves korban lehet elkezdeni a jógát? Ezzel párhuzamosan még több kérdés felmerült: mire érdemes odafigyelni a szülőknek, mikor csoportot/helyet választanak, és hogy találkoztam-e már olyanokkal, akik kifejezetten ellenezték, hogy csemetéjük ilyen foglalkozáson vegyen részt. Mélységesen egyetértek azzal,  hogy “a jóga… Tovább »

Kell-e a tükör?

Banális kérdés, ugye? Persze mi, nők azonnal rávágjuk, hogy igen, persze, feltétlenül! A mindennapi életünk része, segít, hogy mindig ápoltak legyünk. De mi a helyzet a mozgással?   A fitnesztermekben olyan magától értetődő, hiszen a csoportos  órákon figyeljük az oktatót elölről-hátulról, meg aztán magunkat is, hogy helyesen kivitelezzük a gyakorlatokat, nézegetjük a vadiúj edzőszettünket…a jógával… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!