Jóga egyszerűen

10 (lélek)melengető tipp januárra

  Eltelt az első hét a januárból. Kicsit furcsa, hogy most nem éreztem olyan határozottan az ünnepek, a sok élmény utáni ürességet, szerintem ebben szerepe volt a hóesésnek, és annak a pár napfényes délelőttnek is, amivel a szeszélyes időjárás megörvendeztetett. De most újra itt vannak a szürkébb hétköznapok, úgyhogy nagyon jól jön ez a pár… Tovább »

Tea nemcsak öt órára

A teázás kultúrája – akárcsak a jóga hagyományai – évezredes múltra tekint vissza. Gyökerei Ázsiában keresendők, különböző hagyományok, legendák is kapcsolódnak hozzá. Az élénkítő és egészségmegőrző hatással is bíró tea igazából kínai találmány. Kínában úgy tartják, a tea meghosszabbítja az életet, elűzi az álmosságot és frissen tartja a szellemet, így eleinte orvosság gyanánt fogyasztották. Japánban… Tovább »

Evés-ivás jóga előtt és után

Sokan kérdezték tőlem mostanában, egyetértek-e azzal, hogy jóga előtt már 3 órával nem szabad enni? És mennyivel előtte lehet még inni? És hány litert? És utána?  Összeszedtem pár gondolatot, ami nem feltétlenül egyezik a tradícióval, de saját tapasztalatom szerint hasznos lehet, ha fejlődni akarsz a jógagyakorlásban és az izmaidat is fejleszteni szeretnéd:   Mit igyunk… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!