Jóga egyszerűen

Jógázz a bársonyos bőrért!

A hajlékonyság és erő fejlesztése mellett a jóga számos jótékony hatást gyakorol egészségünkre – ezt nem győzöm hangsúlyozni. Ezek közül most azt a nem elhanyagolható tényt emelném ki, hogy bizony a bőrünk egészségének megóvásában, ragyogóvá válásában is szerepe van – elsősorban a stresszoldás által.  Nagy örömömre a jógázás egyre inkább népszerűbbé válik, a környezetemben is sokan… Tovább »

Csak egy ászana a jobb alvásért

Szeretnél még kipihentebben ébredni, jobban aludni? Kezdj el jógázni! Egy, az álmatlansággal foglalkozó tudományos kutatás is igazolja, hogy azok az emberek, akik 8 héten keresztül gyakorolták a jógát, jobban és hosszabb ideig tudtak aludni, mint nemjógázó társaik. Ám ha túl elfoglalt vagy a napi jógagyakorláshoz, akkor is van remény: csupán egy ászana segítségével javíthatsz az alvásminőségeden…. Tovább »

7 jógapóz a munkahelyi stressz leküzdésére

Tudom, hogy mindenki imádja a munkahelyét és szeret egész nap ott is ülni, és vannak olyan tuti cégek, ahol rendszeresen át is masszírozzák a kedves kollégákat erre rendszeresített szakemberek. Sokan pedig eljárnak tornázni, pilatesezni, jógázni is, ami mind nagyon szuper. Ha heti rendszerességgel veszel részt 60-90 perces órákon, nyilván az is nagyon hasznos, de gondolj… Tovább »

Mi a mantrád mára?

Neked mi jut eszedbe először, ha azt hallod, mantra? Csukott szemmel ülő, mormogó hindu vagy buddhista szerzetes? Vagy Julia Roberts tipródása az Ízek, imák, szerelmek című filmben?  Esetleg Deva Premal, a nyugati mainstream kultúra  mantraénekese?  Ezt a bejegyzést tulajdonképpen egy életmódmagazin oldalán megjelent cikk ihlette: olyan jógaoktató írta, aki rendszeresen arra buzdítja reggeli csoportjának résztvevőit, hogy a gyakorlás végeztével… Tovább »

A csavarások jótékony hatásai

Nagyon szeretem a gerinccsavarásokat, számtalan szempontból támogathatják szervezetünk optimális működését.   Ezekben a testhelyzetekben a vállöv és a csípő ellenkező irányba fordul, de fontos, hogy a vállak maradjanak lazák és egy szintben. Nagyon sokféle csavarás létezik, a törzs alsó, középső és felső részét célzóknak is számos változata van. Ami a legfontosabb azonban ezeknél a testtartásoknál:… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!