Jóga egyszerűen

Így meditálj, ha túl elfoglalt vagy

Nemrég arról írtam, hogyan változtatja meg a mindennapi életünket a meditáció. Biztos sokan legyintettek: “á, nincs nekem erre időm”; akinek kicsi gyereke van, esetleg még azt is hozzátette, hogy “soha nem vagyok egyedül”, vagy “sosincs csend körülöttem”. Ám mindez áthidalható: a yogi times szakértője megmutatja, hogyan:   Ülésben: ha tudsz egy pici időt szakítani a teljes… Tovább »

Heti ászana: csecsemőpóz

Szinte már régi jó ismerősünk a csecsemőpóz, annyit említettem már, hogy itt az ideje annak, hogy bekerüljön az ászana sorozatba.  A csecsemőpóz, vagy más néven balászana nemcsak pihenő pozícióként szolgálhat, de a gyakorlás megkezdése előtti elcsendesedés ászanája is lehet. Egyszerű, kezdők is bátran végezhetik, és rengeteg pozitív hatása ismert. Nyújtja a csípő izmait, a combokat, a… Tovább »

Ez történik, ha meditálni kezdesz

Ha hozzászoksz, hogy napi szinten meditálj, akár 8 hét múlva meglepő dolgokat tapasztalhatsz majd a mindennapokban. Régi szokások, beidegződések szinte maguktól tűnnek el, néhány dolog, amiben eddig hittél megkérdőjeleződik és mindezek megkoronázásaként olyan édesen és nyugodtan alszol majd, mint egy kisgyermek. Röviden, a meditáció pozitív hatással lesz az életed minden területére.      Mutatok is gyorsan 10 életmódbeli… Tovább »

Hogyan növeli a jóga a teljesítőképességed – a munkahelyeden

Tarthatatlannak tűnő határidők, az inboxod folyamatos pittyegése, személyes ellentétek a munkatársakkal…hiába, a modern élet megnehezíti a mindennapokat a munkahelyen is, és ebben a feszült környezetben gyakran nehéz kezelni a prioritásokat és bizony kihívás hatékonynak lenni.   A feladatok tengerében a figyelmed, és az energiád is szétforgácsolódik, csak a rossz dolgokra fókuszálsz. Ha a munkád már… Tovább »

Tea nemcsak öt órára

A teázás kultúrája – akárcsak a jóga hagyományai – évezredes múltra tekint vissza. Gyökerei Ázsiában keresendők, különböző hagyományok, legendák is kapcsolódnak hozzá. Az élénkítő és egészségmegőrző hatással is bíró tea igazából kínai találmány. Kínában úgy tartják, a tea meghosszabbítja az életet, elűzi az álmosságot és frissen tartja a szellemet, így eleinte orvosság gyanánt fogyasztották. Japánban… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!