Jóga egyszerűen

9 dolog, amit tudnod kell a jógáról

Mielőtt belevágnánk a listába, a legfontosabb: a jóga tényleg képes megváltoztatni az életed.  És hogy mi az a 9 dolog, amit mindenkinek tudnia kellene a jógáról?    1. A jóga mindenkié Igen, mindenkié. Bár elsősorban fizikai tevékenységnek tűnik (és ebben is van igazság), de mindemellett egyfajta befelé vivő gyakorlat is. Úgy is mondhatnánk, hogy újraegyesülés önamagaddal. Időről időre… Tovább »

10 jógapóz bárhol, bármikor

Későn értél haza, kevés az időd, vagy éppen elaludtál reggel, de nem indulnál el jóga nélkül? Vagy éppen nyaralsz, úton vagy, és csak egy rövid gyakorlás fér bele a napodba? Mutatok 10 ászanát, amely bárhol, bármikor gyakorolhatsz, csak egy matrac és egy viszonylag sík felület kell hozzá!   Hegytartás (Tadászana)Ráhangolódáshoz, kinyújtózáshoz tökéletes, a kivitelezés lépéseit… Tovább »

Relaxálj másképp – pihenő póz variációk

A legnépszerűbb pihenő pózt, a savászanát már jól ismerjük, de néha jól esik más testhelyzetekben ellazulni a jógagyakorlás után. Mutatok néhány tippet a variálásra a doyouyogá-tól, ami nektek is biztosan tetszeni fog!    Hasonfekvésben – ezúttal ne hanyattfekvésben, hanem hasonfekvésben helyezkedj el, karokat tarthatod lazán a test mellett, vagy előrenyújtva.   Hanyatt fekvő pillangóban – hanyattfekvésben… Tovább »

Ászana-szerda, 1. rész

Csináljuk jól! Új sorozat indul itt a blogon: az a tervem, hogy minden héten egy-egy klasszikus jóga ászanát veszünk majd górcső alá, kivitelezés, hatások, nehézségi fokozat szempontjából elemezve azokat. Ha már egy ideje jársz jógázni, de vannak még “fehér foltok”, és szeretnél a szokásos instrukciókon kívül többet is megtudni egy-egy pózról, hogy biztonságosan beépíthesd az… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!