Jóga egyszerűen

9 dolog, amit tudnod kell a jógáról

Mielőtt belevágnánk a listába, a legfontosabb: a jóga tényleg képes megváltoztatni az életed.  És hogy mi az a 9 dolog, amit mindenkinek tudnia kellene a jógáról?    1. A jóga mindenkié Igen, mindenkié. Bár elsősorban fizikai tevékenységnek tűnik (és ebben is van igazság), de mindemellett egyfajta befelé vivő gyakorlat is. Úgy is mondhatnánk, hogy újraegyesülés önamagaddal. Időről időre… Tovább »

Relaxálj másképp – pihenő póz variációk

A legnépszerűbb pihenő pózt, a savászanát már jól ismerjük, de néha jól esik más testhelyzetekben ellazulni a jógagyakorlás után. Mutatok néhány tippet a variálásra a doyouyogá-tól, ami nektek is biztosan tetszeni fog!    Hasonfekvésben – ezúttal ne hanyattfekvésben, hanem hasonfekvésben helyezkedj el, karokat tarthatod lazán a test mellett, vagy előrenyújtva.   Hanyatt fekvő pillangóban – hanyattfekvésben… Tovább »

Moby megosztja

Nagyon szeretem Moby zenéit, és mivel nemcsak tradicionális dallamokat használtam a jógaórákon, az ő számaival is gyakran találkozhattak nálam a gyakorlók. Mindamellett, hogy tehetséges zenész, elkötelezett állatvédő, van egy vegán étterme Los Angelesben és rendszeresen gyakorolja a jógát is.  Most teljesen ingyenesen elérhetővé tett a weboldalán egy közel 4 órás hosszúságú zenei anyagot, amelyet jógázáshoz, meditáláshoz… Tovább »

7 ok, amiért a yin jógát feltétlenül ki kell próbálni

Nem is tudom, hogyan maradhatott ki az újévi terves listámról a yin jóga. Én ugyan a dinamikusabb típusú jógagyakorlást kedvelem, de úgy gondolom, nem árt időnként kipróbálni mást is: a yin lassúsága, megnyugtató csendessége biztosan újszerű élmény lesz, és épp most találtam egy cikket is a doyouyoga oldalán, ami csokorba gyűjtötte az okokat, miért is olyan… Tovább »

Ászana-szerda, 5. rész

Ma egész nap rohanásban voltam, időnként persze azért eszembe jutott, hogy hűha, ma szerda van, jöhet a következő ászana.  Csak most jutottam az íráshoz, már inkább a pihenésre készülök, és egy rövid gyakorlás után jól esett megpihenni ebben a fekvő gerinccsavarásban. Órán általában a relaxáció előtt végezzük, de bátran alkalmazd bármikor a nap folyamán, amikor… Tovább »

Ászana-szerda, 1. rész

Csináljuk jól! Új sorozat indul itt a blogon: az a tervem, hogy minden héten egy-egy klasszikus jóga ászanát veszünk majd górcső alá, kivitelezés, hatások, nehézségi fokozat szempontjából elemezve azokat. Ha már egy ideje jársz jógázni, de vannak még “fehér foltok”, és szeretnél a szokásos instrukciókon kívül többet is megtudni egy-egy pózról, hogy biztonságosan beépíthesd az… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!