Jóga egyszerűen

Teve a szőnyegen

Igen, a jógaszőnyegen! Nagyon praktikus, és nekem sokszor szórakoztató is tud lenni, hogy a legtöbb ászana valamilyen állatról-növényről kapta a nevét, bár azért néha elég nehéz felfedezni a gyakorlatban, hogy akkor ez a név most is honnan jött? Sokan így vannak a teve-pózzal is, nekik álljon itt egy szép kép, kis rajzzal, hogy miért is… Tovább »

Jógával a női lét mélyebb megéléséért

Ha körülnézünk egy átlagos jógastúdióban, általában azt tapasztaljuk, hogy a gyakorlók több, mint fele nő. Akkor hogy is van ez? Miért is van szükség külön nőknek szóló, női jógára? Ezt a kérdést jártam körbe az alábbi posztban. A jógázáshoz kapcsolódóan a relaxálásról és a meditációról pedig bloggertársamnál, a Nőfejlesztő oldalán olvashatsz részletesen. A  jógagyakorlás Indiában sokáig a… Tovább »

Ászana-szerda, 6. rész

Egy ikonikus ászanával folytatjuk a sorozatot: a pillangótartást (baddhakónászana) nézzük meg most közelebbről. Mi, nők nagyon sok feszültséget “tárolunk” a csípő, a belső comb körül, így számunkra különösen fontos ennek a területnek a nyújtása. A térdek megnyitásával, talaj felé süllyedésével ennek a feszültségnek az elengedését támogathatod, emellett ez a póz a befogadás, a nőiség szimbóluma… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!