Jóga egyszerűen

Légy kedves magaddal!

Egy nagyon rövid kis meditációs gyakorlatot hoztam bizonytalankodóknak, egy nehéz helyzetet elengedni nem tudóknak, vagy éppen valamilyen érzelmi válságot megélőknek – de mindenkinek, aki törődik magával, bátran ajánlom. Mielőtt rátérnék a lényegre, jöjjön egy kis személyes… Az egyik kedvenc mondásom ez:     ami kb. annyit tesz, hogy legyünk kedvesek mindenkivel, aki szembejön, mert nem… Tovább »

Ötperces meditációs gyakorlatok

Annyi helyen olvashatjuk, hogy meditáljunk, mert az jó lesz nekünk, de arról hogy hogyan is kezdjünk neki, már kevesebb szó esik. A lentiekben néhány kezdő, teljesen hétköznapi gyakorlatot írok le, és ha a saját bőrödön tapasztalod mindazt a jót, amit adhat, biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb a komolyabb, mélyebb technikák iránt is érdeklődni kezdesz majd…. Tovább »

Így meditálj, ha túl elfoglalt vagy

Nemrég arról írtam, hogyan változtatja meg a mindennapi életünket a meditáció. Biztos sokan legyintettek: “á, nincs nekem erre időm”; akinek kicsi gyereke van, esetleg még azt is hozzátette, hogy “soha nem vagyok egyedül”, vagy “sosincs csend körülöttem”. Ám mindez áthidalható: a yogi times szakértője megmutatja, hogyan:   Ülésben: ha tudsz egy pici időt szakítani a teljes… Tovább »

Ez történik, ha meditálni kezdesz

Ha hozzászoksz, hogy napi szinten meditálj, akár 8 hét múlva meglepő dolgokat tapasztalhatsz majd a mindennapokban. Régi szokások, beidegződések szinte maguktól tűnnek el, néhány dolog, amiben eddig hittél megkérdőjeleződik és mindezek megkoronázásaként olyan édesen és nyugodtan alszol majd, mint egy kisgyermek. Röviden, a meditáció pozitív hatással lesz az életed minden területére.      Mutatok is gyorsan 10 életmódbeli… Tovább »

A türelem, a jóga és én

 “A türelem gyakorlásával nem pusztán a helyes, objektív megismerés birtokába jut az ember, hanem jó közérzetet is teremt magának. Ez a mindennapi életben nélkülözhetetlen. A türelem gyakorlásával válik lehetségessé a lelki nyugalmunk fenntartása, és a türelem gyakorlása teremti meg azokat a körülményeket is, amelyek között örömteli életet tudunk élni.” – a Dalai Láma   Nagyon régóta… Tovább »

7 ok, amiért a yin jógát feltétlenül ki kell próbálni

Nem is tudom, hogyan maradhatott ki az újévi terves listámról a yin jóga. Én ugyan a dinamikusabb típusú jógagyakorlást kedvelem, de úgy gondolom, nem árt időnként kipróbálni mást is: a yin lassúsága, megnyugtató csendessége biztosan újszerű élmény lesz, és épp most találtam egy cikket is a doyouyoga oldalán, ami csokorba gyűjtötte az okokat, miért is olyan… Tovább »

Fűszerezd meg az otthoni jógázást!

Nálam még tartanak az ünnepek, és most még inkább otthon, csendes magányomban jógázom. Ilyenkor újra megerősítést nyer, hogy az otthoni jógagyakorlás segít elmélyíteni a saját kapcsolatomat nemcsak a jógával, de  önmagammal és másokkal is – és most nem feltétlenül arra gondolok, hogy kiteszem a szoba ajtajára a ne zavarj táblát 🙂  Ahogy a legtöbb gyakorlónak,… Tovább »

Okostelefon és tudatosság?

“Amit nap mint nap teszünk, ahogyan élünk, annak mind köze van a békéhez. Ha tudatosítjuk magunkban az életstílusunkat, a fogyasztási szokásainkat, a nézőpontunkat, tudni fogjuk, hogyan teremthetünk békét abban a pillanatban, amelyben élünk – a jelen pillanatban.” – Thich Nhat Hanh   Nagyon érdekelnek azok a modern megoldások, amelyek segítségével a több ezer éves kultúrák… Tovább »

Mi a mantrád mára?

Neked mi jut eszedbe először, ha azt hallod, mantra? Csukott szemmel ülő, mormogó hindu vagy buddhista szerzetes? Vagy Julia Roberts tipródása az Ízek, imák, szerelmek című filmben?  Esetleg Deva Premal, a nyugati mainstream kultúra  mantraénekese?  Ezt a bejegyzést tulajdonképpen egy életmódmagazin oldalán megjelent cikk ihlette: olyan jógaoktató írta, aki rendszeresen arra buzdítja reggeli csoportjának résztvevőit, hogy a gyakorlás végeztével… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!