Jóga egyszerűen

Csak egy ászana a jobb alvásért

Szeretnél még kipihentebben ébredni, jobban aludni? Kezdj el jógázni! Egy, az álmatlansággal foglalkozó tudományos kutatás is igazolja, hogy azok az emberek, akik 8 héten keresztül gyakorolták a jógát, jobban és hosszabb ideig tudtak aludni, mint nemjógázó társaik. Ám ha túl elfoglalt vagy a napi jógagyakorláshoz, akkor is van remény: csupán egy ászana segítségével javíthatsz az alvásminőségeden…. Tovább »

Ászana-szerda, 5. rész

Ma egész nap rohanásban voltam, időnként persze azért eszembe jutott, hogy hűha, ma szerda van, jöhet a következő ászana.  Csak most jutottam az íráshoz, már inkább a pihenésre készülök, és egy rövid gyakorlás után jól esett megpihenni ebben a fekvő gerinccsavarásban. Órán általában a relaxáció előtt végezzük, de bátran alkalmazd bármikor a nap folyamán, amikor… Tovább »

Tea nemcsak öt órára

A teázás kultúrája – akárcsak a jóga hagyományai – évezredes múltra tekint vissza. Gyökerei Ázsiában keresendők, különböző hagyományok, legendák is kapcsolódnak hozzá. Az élénkítő és egészségmegőrző hatással is bíró tea igazából kínai találmány. Kínában úgy tartják, a tea meghosszabbítja az életet, elűzi az álmosságot és frissen tartja a szellemet, így eleinte orvosság gyanánt fogyasztották. Japánban… Tovább »

Miért fontos a befelé figyelés?

A jógaórára betévedve talán furcsa lehet, ahogy az oktató már rögtön az első másodperctől arra buzdít, hogy lazíts, hagyd magad mögött a nap történéseit, figyelj befelé, …Persze szó sincs arról, hogy azonnal tökéletesen átszellemült állapotba kerüljünk, és óra végéig csukott szemmel a föld felett öt centivel levitálva emelgessük a lábainkat. Szerintem a figyelem befelé fordításával… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!