Jóga egyszerűen

Ezt permetezd a jógamatracodra!

Nekem eszembe nem jutott volna, hogy ilyesmivel is fel lehet turbózni a jógázást, ezért is szeretek sok jógás oldalt, blogot követni, mindig találok valami újat. Azért is örültem neki, mert szeretnék kicsit több illóolajjal megismerkedni, rendszeresen használni, és ez a kevergetés azt hiszem, kiváló lehetőség lesz erre! Szóval, amint a lenti ábra mutatja, nagyon egyszerű… Tovább »

Búcsúlevél a jógamatracomnak

Fura levelet írni egy tárgynak, de nekem a matracom azt hiszem már több, mint egy eszköz: társam volt jóban-rosszban, tanulásban-tanításban, hétköznapokon és vakációkon, itthon és stúdiókban, jógatáborokban… most, hogy cserére kerül a sor, ideje elbúcsúzni.  A minap olvastam egy hasonló posztot a yoganonymous-on, ez inspirált, hogy én is megírjam a sajátomat az első, de most már kiszuperált… Tovább »

Így hasznosíthatod újra a jógamatracod!

Végre megvetted álmaid matracát, és alig várod, hogy kipróbáld? Igen ám, de mi lesz a jól bevált, de már kicsit kopottabb régivel, aki hűséges társad volt idáig? Ha kidobni nem szeretnéd, van pár lehetőség az újrahasznosítására! Először is, lehetsz városi hős zuhogó eső idején…emlékeztek még erre? (ha nem, a sztoriért katt a képre)   Persze nem… Tovább »

Menő jógás cuccok

Bár a jógának a legkevésbé sem a külsőségekről kell(ene) szólnia, azért elég nehéz elmenni amellett, főleg a nőknek, hogy akár csak nálunk is mennyiféle jó ruhát, kiegészítőt, eszközt, satöbbit lehet kapni ehhez a műfajhoz. Hatványozottan igaz ez az USA-ra, ahol a jóga (és itt most nemcsak az oktatóképzésekre, luxus elvonulásokra gondolok) egy több millió dolláros… Tovább »

Jógaeszközök mindenkinek

A segédeszköz szó általában mindig valamilyen negatív érzelmet vált ki, ezért a kis jógás “barátaimat” jobban szeretem simán csak eszközöknek hívni. Tapasztalatom szerint ha valaki meghallja, hogy segédeszközt kellene használnia ebben vagy abban az ászanában, mindig kevésbé ügyesnek, képzetlenebbnek, kevesebbnek érzi magát a többieknél, pedig gyakran nem erről van szó, egyszerűen csak nem rendelkezünk ugyanazokkal… Tovább »

A nagy jógamatrac-választó

Több alkalommal leírtam már, hogy amint kezd elmélyülni a kapcsolatod a jógával, előbb-utóbb igényed lesz egy olyan jógaszőnyegre, ami megbízható társad a gyakorlásban. Bár a legtöbb jógastúdióba nem kell saját matracot vinned, de higiéniai szempontokat mérlegelve és az otthoni gyakorlás miatt is, mondjuk ki: kell egy jó matrac.      Akik egy ideje már rendszeresen… Tovább »

Ajándéktippek jógázóknak

Értem én, hogy november van, meg odakint még szinte nyár, de nem tudom becsukni a szemem, amikor olyan cikkek jönnek velem szembe, amik már a karácsonyi készülődésre biztatnak, és bevallom, én is el szoktam kezdeni a bevásárlást egy-két hónappal előtte… A Popsugar összeállított egy listát, és bár tudjuk, hogy a jógik/jóginik nagyon is szerény és alázatos… Tovább »

Jóga-sztereotípiák, avagy mit felejts el, mielőtt a matracra lépsz!

Még mindig úgy gondolom, hogy a jóga mindenkié. Ahhoz, hogy jógázni kezdj, nincs szükség semmilyen különleges képességre: az elhatározásod, a motivációd bőven elég lesz. Íme néhány sztereotípia, amit jobb, ha elfelejtesz, mielőtt a tettek mezejére (vagy matracára) lépsz: “A jógázáshoz hajlékonynak kell lenned” – Dehogy!  talán ez a leggyakoribb tévhit, ami sokakat visszatart a gyakorlás… Tovább »

Így fertőtlenítsd a jógamatracod!

A baktériumok és gombák sajnos az edzőtermeket és a jógastúdiókat sem kerülik el, hiába használsz saját matracot, érdemes odafigyelni annak fertőtlenítésére is, hogy a viszketést, kellemetlen szagokat és nem utolsósorban a különböző fertőzéseket elkerüld. Ha természetes megoldást keresel, az illóolajok itt is segítenek: a teafaolaj az egyik legjobb természetes fertőtlenítőszer, nemcsak a gombákat és a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!