Jóga egyszerűen

Mesés helyszínek elvonuláshoz

Bár a hazai jógastúdiók is számtalan szuper elvonulást, jógatábort kínálnak bel-és külföldön egyaránt, nekem most kicsit elszabadult a fantáziám és feltérképeztem pár olyan helyet, ahová bármikor szívesen elindulnék, akár csak egy hátizsákkal és egy jógamatraccal felszerelkezve. Én azt gondolom, hogy fontos a helyszín, a földrajzi hely energiái, a természet közelsége megnyugtatóan hatnak ránk és mindenképp… Tovább »

Inspiráló őszi képek

Az ősz nekem csupán átmenetet jelent a nyárból a télbe, felkészülés egy nyugodtabb, lassabb évszakra, és jellemzően az elengedés időszaka is. Persze ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne akár egy új kezdet, például a jógával való ismerkedés ideje 🙂 Ugyan nem ez a kedvenc évszakom, de a színeit mindig is csodáltam, össze is gyűjtöttem… Tovább »

Fenntarthatóság kívül-belül

Nem vagyok sem közgazdász, sem társadalomkutató, de a fenntarthatóság témaköre mindig is a látóteremben volt. Néhány hónapja pedig rábukkantam a cafeblogok között a Fenntarthatóság – szubjektíven blogra, és nem úsztam meg, hogy ne nézzek mélyen magamba, és gondoljam végig: én mit teszek-  és tehetnék még a fenntarthatóságért? Nagyon tetszik a blog mottója, mely szerint: “A… Tovább »

Ászana-szerda, 2. rész

Tudtad, hogy a jóga az önbizalom növelésében is a segítségedre lehet? Mutatok is mindjárt egy ászanát, amin keresztül elmagyarázom, hogyan. A tadászana  (tāḍa – hegy) azaz hegytartás, vagy “vigyázállás”, egy olyan alap álló testhelyzet, ami számos álló ászana kiinduló helyzete, sokszor előkerül majd még. És hogy honnan a név? A póz egy hegy stabilitását, szilárdságát, nyugalmát… Tovább »

12 “rocksztár” jógi a pozitív testkép-mozgalom élén

Nem tehetek róla, de megint találtam a kedvenc életmódmagazinom virtuális hasábjain egy cikket, ami fordításért kiáltott. Manapság, amikor a közösségi médiából, a sima médiából és úgy általában, ebből a képekkel túlterhelt világunkból is a tökéletes testű, vagy olykor tökéletes testűre fotosoppolt fiúk/lányok folynak, akkor felkapjuk a fejünket egy ilyen összeállításra. A testkép témája állandó és univerzális:… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!