Jóga egyszerűen

10 jógapóz bárhol, bármikor

Későn értél haza, kevés az időd, vagy éppen elaludtál reggel, de nem indulnál el jóga nélkül? Vagy éppen nyaralsz, úton vagy, és csak egy rövid gyakorlás fér bele a napodba? Mutatok 10 ászanát, amely bárhol, bármikor gyakorolhatsz, csak egy matrac és egy viszonylag sík felület kell hozzá!   Hegytartás (Tadászana)Ráhangolódáshoz, kinyújtózáshoz tökéletes, a kivitelezés lépéseit… Tovább »

Jóga négy keréken

Bár mi, nők, rendkívül higgadt, türelmes és óvatos sofőrök hírében állunk, ugye előfordult már veled, hogy vezetés közben annyira elvesztetted a béketűrésed, hogy ha csak felhúzott ablak mellett, de kiabálni kezdtél autóstársaddal? Vagy legszívesebben sikítoztál volna, mert a kétszer nagyobb terepjáró egy huszárvágással beállt előtted az egyetlen szabad parkolóhelyre, pedig már amúgy is késésben voltál?… Tovább »

Ászana-szerda, 5. rész

Ma egész nap rohanásban voltam, időnként persze azért eszembe jutott, hogy hűha, ma szerda van, jöhet a következő ászana.  Csak most jutottam az íráshoz, már inkább a pihenésre készülök, és egy rövid gyakorlás után jól esett megpihenni ebben a fekvő gerinccsavarásban. Órán általában a relaxáció előtt végezzük, de bátran alkalmazd bármikor a nap folyamán, amikor… Tovább »

Indítsd ragyogóan a napod! – 7 perc, 8 gyakorlat a kirobbanó reggeli formáért

Nehezen ébredsz, visszahúz az ágy? Nyújtózkodj! De most egy picit figyelj oda a részletekre: ha szánsz magadra hét percet, kicsit lecsendesíted a gondolataidat, tudatosan lélegzel miközben kipróbálod ezt a pár finom nyújtást, máris egészségesebben indítod be a napodat. Ideális egy forró zuhany, vagy a reggeli edzésed után, de ha közvetlenül az ágyból “kipattanva” végzed, figyelj, hogy óvatosabban… Tovább »

A csavarások jótékony hatásai

Nagyon szeretem a gerinccsavarásokat, számtalan szempontból támogathatják szervezetünk optimális működését.   Ezekben a testhelyzetekben a vállöv és a csípő ellenkező irányba fordul, de fontos, hogy a vállak maradjanak lazák és egy szintben. Nagyon sokféle csavarás létezik, a törzs alsó, középső és felső részét célzóknak is számos változata van. Ami a legfontosabb azonban ezeknél a testtartásoknál:… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!