Jóga egyszerűen

Jóga futóknak

Az utcai futóversenyek szezonjának indulásával ihletet kaptam, hogy egy helyen mutassak pár ászanát, amit futóknak kifejezetten ajánlanék gyakorolni. A futás az egész testet megmozgatja, így nagyon fontos, hogy mindent alaposan lenyújtsunk, az alábbi gyakorlatok pedig a különösen igénybe vett “részek” karbantartását szolgálják. Szinte valamennyiről volt már szó az ászana-sorozatban, nézzük át újra őket, és a… Tovább »

Ne hagyd, hogy letérítsenek az útról!

A minap (hogy stílusosan mondjam) belefutottam egy nagyon inspiráló posztba a Women’s Runing Community oldalán (ez amolyan virtuális női futóklub a facebookon). Elég rövid írás, de annál tartalmasabb: az ex-személyi edző JaDee elmeséli, hogy annak idején egyik vendégének mesélt hosszútávfutó terveiről, hogy egy nap talán majd maratont fut, mire a kedves kliens ránézett és azt mondta:… Tovább »

Vasárnap

Mostanában kicsit hanyagoltam a futást a sok jógás elfoglaltság miatt. Vasárnap délelőtt azonban a szokatlanul jó idő szinte kényszerített, hogy leporoljam a futócipőmet. És bizony sok felismeréssel, élménnyel lettem volna kevesebb, ha nem megyek el a régi jó szokásos “körömre”: Bokréta utcából a Nemzeti mellett át lenn a Duna-parton a Bálnáig. Először is, hogy újra… Tovább »

Egy kis kitérő – de csak futólag

Vannak olyan napok, amikor semmi nem úgy sikerül, ahogyan eltervezem. Korán kelek, a fejemben hosszú lista arról, mit szeretnék és mit kell ma megcsinálni, de már 9.05 perckor elbukom az egész listásdit. Mert az első tétel kipipálása máris gondot okoz, aztán az egész nap csak rohanás, jaj, soha nem érek a végére. És este mindenhez… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!