Jóga egyszerűen

Jógázz a bársonyos bőrért!

A hajlékonyság és erő fejlesztése mellett a jóga számos jótékony hatást gyakorol egészségünkre – ezt nem győzöm hangsúlyozni. Ezek közül most azt a nem elhanyagolható tényt emelném ki, hogy bizony a bőrünk egészségének megóvásában, ragyogóvá válásában is szerepe van – elsősorban a stresszoldás által.  Nagy örömömre a jógázás egyre inkább népszerűbbé válik, a környezetemben is sokan… Tovább »

Jógával a női lét mélyebb megéléséért

Ha körülnézünk egy átlagos jógastúdióban, általában azt tapasztaljuk, hogy a gyakorlók több, mint fele nő. Akkor hogy is van ez? Miért is van szükség külön nőknek szóló, női jógára? Ezt a kérdést jártam körbe az alábbi posztban. A jógázáshoz kapcsolódóan a relaxálásról és a meditációról pedig bloggertársamnál, a Nőfejlesztő oldalán olvashatsz részletesen. A  jógagyakorlás Indiában sokáig a… Tovább »

Indítsd ragyogóan a napod! – 7 perc, 8 gyakorlat a kirobbanó reggeli formáért

Nehezen ébredsz, visszahúz az ágy? Nyújtózkodj! De most egy picit figyelj oda a részletekre: ha szánsz magadra hét percet, kicsit lecsendesíted a gondolataidat, tudatosan lélegzel miközben kipróbálod ezt a pár finom nyújtást, máris egészségesebben indítod be a napodat. Ideális egy forró zuhany, vagy a reggeli edzésed után, de ha közvetlenül az ágyból “kipattanva” végzed, figyelj, hogy óvatosabban… Tovább »

Jógázz a szép sörényért!

Egy nőnek nincs szebb gönce a hajánál – halljuk gyakran. De amikor a copfod vékonyodni kezd, érdemes kicsit több figyelmet szentelni a hajad állapotának. Magam is tapasztaltam már azt a szívszorító látványt, amikor fésülködéskor szinte maroknyi hajszál maradt a hajkefe sörtéi között. A minap azonban olyan cikkre bukkantam a stylecraze.com oldalán, ami megerősített abban, ami… Tovább »

Egy kis segítség…

Mindig nagyon szerettem olvasgatni-nézegetni a női magazinok általában utolsó lapjain található „Tedd/Ne tedd!” típusú, sokszor inkább vicces cikkeket. Most egy hasonlót találtam nagy kedvencem, Erin Motz oldalán olyan jógapózokról, amikkel már biztosan sokan találkoztak, akár kezdő órákon is. Erin tanácsai, amelyeket a képekhez mellékelt, bizony megszívlelendőek! A teljesség igénye nélkül néhányat lefordítottam, ezeket sokszor gyakoroljuk:   1. Lefelé néző kutya … Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!