Jóga egyszerűen

3 DIY kurkumás arcpakolás

Nagy kurkuma-fan vagyok, télen arany tejet készítek belőle, de egész évben hasznunkra lehet ez a szuper ájurvédában gyakran használt fűszer, például arcpakolás formájában is. A Yogi Times-on találtam három tuti ötletet, hogyan lehet gyors, egyszerű arcmaszkot készíteni belőle. Vigyázat, ezek nem azok a fajta pakolások, amiket órákig fenn lehet hagyni, tartsd be a hatóidőket, különben besárgult arccal… Tovább »

Koffeinmentes reggeli italok az ősz ízeivel

Az őszi hajnalok sokszor olyan titokzatosak, misztikusak: képzeld el, hogy felébredsz egy szürke, ködös reggel, épp egy pici fény szűrődik csak be a szobádba, ami már épp nem hagy aludni, de kinyújtózol a kényelmes pamut ágynemű, puha takaró alatt… Nehéz elhagyni ezt a meleg, barátságos fészket, de indul a nap: a munkát nem tolhatod másnapra, pár… Tovább »

Ájurvédikus tippek a téli feltöltődéshez

A hidegebb hónapokban gyakrabban előfordul, hogy meggyengül az immunrendszerünk, vagy akár meg is hízhatunk, szárazabbá válik a bőrünk és a lelkünk is sebezhetőbbé válik, ez a néhány hónap a depresszió időszaka is. Attól függően, hogy melyik kontinensen élünk, a tél lehet kegyetlen, és mindennapossá válik a küzdelem annak érdekében, hogy kinézzünk valahogy és még jól is… Tovább »

Gyógyulj arany tejjel!

A kurkuma teáról már hallottam, de kurkumás tejről (vagy ahogy a receptben írják, Arany Tejről) eddig még soha. Egy megfázós, havazós, jeges napon, mint a mai, pont itt az ideje kipróbálni, és még növényi tejjel is elkészíthető! A kurkuma széles spektrumú gyógyhatását egyre többen fedezik fel (újra), és számos kutatási eredmény támasztja alá mindezeket. Hagyományosan… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!