Jóga egyszerűen

Halálosan megfenyegették a skótszoknyás jógit

Biztosan sokan látták nemrégiben Finlay Wilson, a ‘skótszoknyás jógi’ inspiráló videóját, amelyben tanítványával,Tristan Cameron-Harperrel tradicionális skót (alul)öltözetben mutatnak be pár lenyűgöző, szinte akrobatikus ászanát természeti környezetben.
 

This is not OK

Közzétette: BBC The Social – 2017. március 30.


 
Bár már több százezer megtekintésen is túl van, sajnos a videó pozitív üzenete nem mindenkire volt inspiráló hatással: Finlay nemrégiben halálos fenyegetést kapott, feltehetőleg egy homofób illetőtől, egy, a saját lakásának küszöbén elhelyezett levél tanúsága szerint. A levél írója állítja, hogy egy ideje figyeli Finlay-t, aki jobban teszi, ha szedi a sátorfáját a kutyájával együtt, és elköltözik. Hogy miért? Mert meleg. 
 
Az, hogy ez a videó ilyen gyűlöletet válthat ki, nemcsak Finlay személyes tragédiája, de egy egész jógás közösségéé is. Persze először ő maga is megijedt a fenyegetéstől, de most már azt mondja, egyszerűen
 

“csak dühös vagyok, mert valaki a saját bigott nézetei miatt próbál megfélemlíteni és arra kényszeríteni, hogy elhagyjam az otthonomat.”  

 

A BBC Scotland-nek adott interjújában elmondta, hogy “azoknak, akik ilyesmivel fenyegetőznek, tudniuk kell, hogy nézeteik viselkedésük  elfogadhatatlan, az emberek többsége nem tolerálja az ilyesmit”.
Arra biztat mindenkit, hogy aki homofób zaklatás vagy fenyegetés céltáblájává válik, mindenképp jelentse a hatóságoknak, ő maga is ezt tette. A skót rendőrség jelenleg vizsgálja az ügyet, és remélhetőleg a tettes hamarosan bíróság elé áll. 

Sajnos a homofóbia nem ritka jelenség szerte a világon. A rajongóitól kapott támogatás fényében, a fenyegetésre adott válaszában Finlay fontos üzenetet fogalmaz meg:

“Ebben a világban a gonoszság csak úgy maradhat fenn, ha a jó emberek csak állnak, és nem szólnak, nem tesznek semmit. Mindannyiuknak küzdenünk kell a homofóbia ellen. Remélem, hogy jógás közösségünk a gyakorlásunkból merített erővel és pozitivitással felvértezve pontosan ezt fogja tenni.”  

 

Kiemelt kép: BBC Social
via

 

Olvasnál még? 

Ha tetszett a cikk, kövess a facebookon is, ahol akár naponta találkozhatunk, olvasni-, nézni-nézegetni-, hallgatnivalót gyűjtök össze nemcsak jógáról, hanem mozgásról, egészségről, külső-belső szépségről – csak természetesen!

https://www.facebook.com/jogaegyszeruen

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!