Jóga egyszerűen

Zen útközben: 6+1 reptér, ahol már jógázhatsz-meditálhatsz is

Ha már tervezed az idei nyaralást, és az repüléssel jár majd, nem árt, ha tudod, hogy vannak olyan repterek, ahol gondoltak a jógagyakorlókra-meditálókra is.


E célból kialakított termek, helyiségek már nemcsak az USA-ban, de itt-ott Európában is várják a megfáradt utazókat, és azokat is, akik kicsit lelazulnának egy-egy hosszabb út előtt. Akár indulás előtt (helló, szorongók!), vagy átszálláskor, járat törlése, késés esetén várakozáskor is lezavarhatunk pár nyújtó-lazító ászanát, esetleg meditálhatunk kellemes környezetben a következő reptereken:

Frankfurt Nemzetközi Repülőtér

A C14-es kapu mellett az 1-es Terminálon, (a biztonsági ellenőrzés után) és a D1 közelében a 2-es Terminálon az útlevél ellenőrzés után.
Mindkettő nyitva:  0-24-ig 

Európa egyik legforgalmasabb reptere, a frankfurti nemzetközi repülőtér 2016-ban bocsátotta az utazók rendelkezésére két jógatermét, az 1-es és 2-es terminálokon. A jógamatracokat ingyenesen lehet igénybe venni, és egy szép nagy tükör is segíti a gyakorlást. 

fotó: frankfurt-airport.com

 

Helsinki Nemzetközi Repülőtér

2-es Terminál, Kainuu lounge
Nyitva: 0-24-ig

Őszintén szólva, nem gondoltam volna, hogy a finnek nagy jóga-fanok lennének, de ha már a reptéren is biztosítanak jógázási lehetőséget, akkor nincs okom kételkedni 🙂 2014-ben még vezetett órákat is tartottak a Kainuu Lounge-ban, ez ugyan rövid életű projekt volt, de ha nem tévedek, jógamatracok még mindig vannak ebben a teremben, amit az utazó kölcsönvehet egy gyors ászanázás erejéig. Aki arra jár, legyen szíves jelezze majd kommentben, hogy tényleg megvannak-e még azok a matracok? 

kép: finavia.fi

 

Chicago O’Hare Nemzetközi Repülőtér

 3-as Terminál, Mezzanine Level 
Nyitva: 6.00-22.00 óráig

Szerintem az egyik legszuperebb az USA-ban, bambusz padlóborítással, faltól-falig tükrökkel, ingyenes matrachasználattal. Impozáns méretével kifejezetten nagynak számít a reptéri jógatermek között, több, mint 20 négyzetméter, és természetes fényben sem szenved hiányt. 

kép: Chicago Department of Aviation

 

Miami Nemzetközi Repülőtér

H Terminál, 1. emelet, a biztonsági ellenőrzés előtt
Nyitva: 9.00-21.00 óráig

Ha valaki elfáradt a nagy floridai nyaralásban, de a hosszú hazaútra még rápihenne, netán lenyújtaná a tengerben úszkálásban megfáradt tagjait, a Miami reptér is kínál erre lehetőséget…

kép: miami-airport.com

 

San Fransisco Nemzetközi Repülőtér

2-es Terminál (Boarding Area D) és 3-as Terminál (Boarding Area E, 69-es kapunál), a biztonsági ellenőrzés után
Mindkettő nyitva: 0-24-ig

Azoknak sem kell aggódniuk, akik a nyugati parton töltik a szabadságukat, esetleg San Fransiscóban, az itteni reptér is elkényezteti a jógás utasokat: két jógaterem is található itt. Ráadásul könnyű megtalálni őket, egy lótuszülésben üldögélő emberke szimbólumát kell követni, szépen ki is van táblázva. 

kép: flysfo.com

 

London  Heathrow

4-es Terminál, a 10-es kapuval szemben
Nyitva: 5.00-től az utolsó járat indulásáig

2014-ben nyitottak először pop-up jógastúdiót a Heathrow-n, és annyira népszerű lett, hogy véglegesítették az intézményt. A rossz hír azonban, hogy ez a reptér fizetős szolgáltatási közé tartozik, a SkyTeam Lounge-ban lehet igénybe venni a termet, ide kell egy 3 órás belépőt váltani 30 fontért (hacsak nincs épp business vagy elsőosztályú jegyünk valamely Skyteam csoporthoz tartozó járatra, vagy bizonyos légitársaság elit klubtagságiját birtokoljuk). Van itt más is a jógán kívül: oxigén-és borbár, wellness kezelések stb., grátisz étel-ital…

kép: 2luxury2.com

 

Amsterdam  Schiphol

Az F jelzésű kapuk közelében
Nyitva: 0-24-ig

Ha csak rámeditálnánk akár a hazaútra, akár átszállásnál az előttünk álló repülési órákra, a holland főváros reptere nem hagy cserben, ún “Meditation Center”-t üzemeltetnek ugyanis. Ide nemcsak meditálni, de imádkozni is betérhet az utazó, vallási felekezettől függetlenül, sőt egy mini könyvtár is szolgálja az ide betérők kényelmét. 

kép: aam-schiphol.nl

 

Olvasnál még? 

Ha tetszett a cikk, kövess a facebookon is, ahol akár naponta találkozhatunk, olvasni-, nézni-nézegetni-, hallgatnivalót gyűjtök össze nemcsak jógáról, hanem mozgásról, egészségről, külső-belső szépségről – csak természetesen!

https://www.facebook.com/jogaegyszeruen

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!